12. joulukuuta 2012

Missio: hauvalle takki! (tee se itse / DIY)

Pääsin ompelemaan tässä eräs päivä koiran tuhoamaa työkassiani, sillä Kake oli purrut toisen kantohihnan poikki. Pikaisen korjauksen jälkeen tuumasin, että voisin tässä joku päivä ommella koiralle ulkoilutakin. Olin saanut poikaystäväni mummolan vintiltä mukaani muutaman vanhan takin, jotka oli tarkoitus käyttää ihan koiran takkia varten.

Ensimmäisenä uhrasin kevyemmän anorakin. Paksumpi toppatakki saa jäädä odottamaan :) Ratkoin siitä hupun irti, sitten aloitin hihoja irroittamaan... Hitot, tikkaukset oli niin hyvät, että päätin oikoa ja säästää aikaa - leikkasin kylmästi saksilla hihat irti saumojen juuresta. :) Sitten vaan etupuoli irti ja runko oli valmis! Hieman yritin mittailla Kaken kaulanympärystä sekä korkeutta säästä ja taaempaa selästä vatsan alle. Tämän jälkeen surruttelin ompelukoneella saumoja ja takki alkoi hahmottua. Lopulta vielä iskin takinraadon koiran selkään katsoakseni kohdan rinnan tarrakiinnityksille.


Jotta takki pysyisi jotakuinkin koiran päällä, piti vielä saada maharemmi jostain. Takin alareunasta jäänyt osa sai kelvata, ja koska halusin vähän eri väriä, tein sen takin vuoresta. Ompelin tarranauhan palaset remmin päihin ja vastinkappaleet sitten takkiin.

Takki on hieman iso pituussuunnassa ja kaula-aukon suhteen, mutta korkeuden puolesta se on aika nafti. Maharemmin tein ajatuksella hieman leveämmäksi ja pidemmäksi mitä olisi oikeasti tarvinnut, kompensoidakseni takin lyhyyttä.


Huomasin, että saumuri olisi tässä hommassa aika jees - esimerkiksi toisen puolen sauma (vai päärmekö se on?) kääntyy hieman ulospäin, sillä tikkasin sen alkuperäisen sauman viereen. Sama juttu maharemmissä - päädyt törröttää hieman saumojen takia. No, köyhällä opiskelijalla huonosti tienaavalla osa-aikaisella työntekijällä ei ole vielä ainakaan varaa ostaa kallista saumuria.. Ja tuskin niin kannatta sijoitus onkaan, että tulisi hirveästi käyttöä - harrastusmielessähän, tai oikeastaan ajantappomielessä, tuonkin sivakoin.

Lisäksi huomasin, että rinnan kohdalla olevan tarran olisi voinut kiinnittää hieman paremmin - nyt loppuosa siivestä törröttää :D

Mitä mieltä? :) Ehkä tuota uskaltaa käyttää kovimmilla pakkasilla pienenä lisälämpönä, Kake ei ainakaan tärissyt aikasemmin 20 asteen pakkasilla, vaikka silloin ihan nakuna mentiin :)
Nyt pakkasta oli ehkä yks tai kaks astetta, mutta kunnon ulkoilukuvat oli saatava blogia varten!

4 kommenttia:

 1. Hyvähän siitä tuli! Mä aloin tänään askartelemaanpaskartelemaan Pongolle kanssa takkia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojoo, ehkä ton kanssa uskaltaa mennä just ja just pissittämään koiraa :D Hjuva hjuva!

   Poista
 2. Tosi hyvältä näyttää! Pennuille on ihan tuskaa etsiä takkeja, kun kasvavat niin kauheaa vauhtia. Kätsyä tehdä itse, osaispa itsekin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä :) Kake alkaa varmaan olla helmi-maaliskuussa jo kovien pakkasten aikaan suurin piirtein täysissä mitoissaan, mutta pitihän sitä nyt päästä jo takki ompelemaan! :)

   Eikä tuo ollut vaikeaa, jopa minunlaiselta poropeukalolta onnistui ;)

   Poista