14. helmikuuta 2013

Seuraamisen alkeita

Jooh. Ei nyt ihan taas tullut ajallaan päivitys pentukurssista, mutta nyt! :)

Pitää ylistää fiksua koiraa (ja tietenkin fiksua omistajaa), kun oltiin saavuttu pentukurssipaikalle. Mä huomasin että minulla ei ollutkaan mitään kakkapusseja mukana. No, olen sitten opettanut Kakelle käskystä tekemään tarpeensa :) Eikun koira kauemmaks lumipenkkaan ja käsky, niin on vessassa käynti tehty!

Kontaktia, kontaktia.. Ei uutta. Luoksepäästävyys, ensiksi Kake ei malttanut pysyä istumassa, ilmeisesti vähän hämääntyi ohjaajan kahisevista housuista. Sitten tehtiinkin minuutin mittainen harjoitus paikallaan, siis koiran piti pysyä paikoillaan minuutin verran itsevalitussa asennossa. Valitsin istumisen, sillä seisominen ja paikkamakuu on vaiheessa. Koiran ohjaajan piti yrittää päästä hihnanmitan päähän koirasta. Meillä tämä sujui ihan hyvin, kunhan muutaman kerran korjasin Kakea istumaan.

Kippurahäntä!

Sitten aloiteltiin uuden asian opettelua, seuruuta. Imuuttaen. Itsellä oli pientä hakemista oikean asennon kohdalla, ohjaaja ohjasikin minun kättä enemmän ylös ja taaksepäin, melkein kyljen kohdalle. Pienin askelin, koira söi nakkia koko ajan, vapautus+kehu.

Tämän jälkeen istahtaminen liikkeen loputtua. Koira sivulle perusasentoon, sitten nakkia syöttäen yksi askel eteenpäin, pysähdys, koiralla peppu maahan. Kake jäi monesti seisomaan, joten jouduin käskyllä korjaamaan asian. Muutaman toiston jälkeen koira alkoi ymmärtää.

Ei kai ihmeellisempiä. Viikonloppuna sitten kaverikoirailua :)

4 kommenttia:

 1. Näin jälkeenpäin kun olen itse asiaa pohtinut, niin ota ihmeessä mukaan jo nyt naksutinmeininki imutusjuttujen tueksi. Jos olet siis Kaken kanssa jo naksujuttuihin tutustunut. Naksuttele perusasennosta, yhdestä askeleesta (myös sivuille ja taakse päin), KONTAKTISTA ja PAIKASTA, pikkuhiljaa muutamasta askeleesta jne. Kun naksautat kontaktista ja oikeasta perusasentopaikasta (ja siten seuraamispaikasta), vahvistat samalla nopeaa istumista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Ehdottomasti pitää kokeilla. Viimeksi eilen naksuteltiin. :)

   Poista
 2. Meilläkin naksutin on tokoillessa ehdottomasti mukana :) Nita oppii paljon nopeammin. Seuruu on yllättävän vaikeeta, tsemppiä siihen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Ja joo, mä olin ihan hukassa aluksi :D

   Poista