6. helmikuuta 2013

Vanhan kertausta

Pentukurssipäivitys jälleen luvassa. Minulla oli tänään hieno ajatus lähteä Kaken kanssa jäälle kuvailemaan, mutta se suunnitelma jäi ajatuksen tasolle kun unohduin sohvalle makoilemaan koulun jälkeen hetkeksi ja nukahdin reippaalle neljän tunnin päikkäreille... :) Ai, olen nukkunut yöllä tarpeeksi?

31.10.2012, ikää 14 viikkoa
Eilen meitä oli kolme paikalla, eli joko porukkaa on lopettanut tai sit vaan ei jaksa tai pääse raahautumaan paikalle. No, ihan hyvä vaan, saatiinpahan taas hieman enemmän huomiota.

Liikkeelle lähdettiin taas tutun turvallisesta kontaktiharjoituksesta. Erona nyt oli, että palkka annettiin liikkeestä, eli pysähdytty "hieno mamman mussukka, kato, ota namia..." :) Kake oli taas nopeasti "paikalla" ja kuolasi kielen perään. Niin, siis nyt kokeillaan possun kieltä uutena herkkuna. Uppoo ja toimii!

6.10.2012, ikää kymmenen viikkoa
Sitten taidettiin ottaa koirat riviin ja vetäjä kertasi luoksepäästävyyttä. Hän kehotti meitä palkkaamaan kontaktista ja muutenkin viimeistään silloin, kun vetäjä oli katsonut suuhun. Kakella oli pieniä ongelmia aluksi, mutta muutaman toiston jälkeen hampaiden katselu meni kuin vettä vaan.

Kontaktiharjoituksilla jatkettiin. Vetäjä oli ajatellut että oltaisiin hieman isommalla porukalla ja pujoteltaisiin ympyrässä, mutta ei kolme henkeä ollut este! Pujoteltiin sitten kahdeksikkoa. Kake meinasi muutaman kerran lähteä lapasesta toisen koiran perään, mutta sitten seuraavalla kierroksella Kake paikkasi aivan huikeen hienosti, mentiin varmaan jonkun puolen metrin päästä ja Kake vain tuijotti minua "anna nyt se herkkuuu-uu!" Aivan huikee fiilis oli :)

2.10.2012, Kake toisena päivänä meillä. Ikää kymmenen vkoa.
Jossain vaiheessa sitten harjoiteltiin paikkamakuuta ja paikkaseisomista. Meillä tää homma on ihan lapsenkengissä, kun en ole jaksanut harjoitella - hyi minä. Paikkamakuu meni paremmin, ja vetäjä tulikin luoksemme kommentilla "teillä sujuu tämä niin hyvin, että mä puutun vain tämmöisiin pieniin säätöihin" :) Okei...

Koska meitä oli hirmuisen vähän paikalla ja olimme nopeita, pystyimme kertaamaan paljon asioita, joita halusimme. Eräällä kurssilaisen koiralla oli ongelmana se, että kiihtyi namien annosta, eikä suostunut istumaan silloin, kun vetäjä olisi tullut koiran luokse katsomaan hampaita. He sitten esimerkiksi pääsivät treenaamaan paljon paikallaan istumista siten, että vetäjä kävelee ohi.

Semmoista sitten tällä kertaa. Suunnitelmissa olisi mennä viikonloppuna Kuopioon match show'hon, saa nähdä mitä tulee (taasko sanomista? :) ...


3 kommenttia:

 1. Voooi, kylläpä Kake näyttää isolta jo kymmen viikkoisena :D Nita oli sellanen niin vauva, että sen näki jo kaukaa, pentueen pienin. Hauska muuten katsoa kuinka eri näköisiä nahkat ovat naamasta :D Moni muu rotu on tosi on toisiinsa verrattuna liiankin samanlaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. * Moni muu rotu on toisiinsa verrattuna liiankin samanlaisia. Osaan kirjoittaa :D

   Poista
  2. Heh, Kake oli pentueen isoin, ja hieman vielä pulskakin meille tullessaan. Sen pentuajan elämäntyyli oli hyvin rento: nukkui ruokakupissa ja söi aina välillä ;)

   Poista