10. helmikuuta 2015

Kuvahaaste tokoilijoille

Tänään käytiin hallilla treenaamassa koiria Anna-kasvattajan ja Tiinan kanssa. Tulipa siinä sitten mieleen Vilman alullepanemasta perusasentojen keskustelukuvaketjusta collieryhmässä, että voisipa ottaa koirista kuvat perusasennossa ja liittää ne mukaan. Collieharrastaja Vilma oli siis ollut Christa Enqvist-Pukkilan tokokoulutuksessa viime perjantaina ja oli saanut vinkkiä "colliekinttujen" korjaamiseen perusasentotreenissä. Siis mitkä colliekintut? Ulospäin nojaaminen, etutassun nostaminen, paino etuosan päällä jne.

Tunnistin Vilman kuvauksen colliekintuista hyvin selvästi Kaken emästä: Lakista. Muistan jo aikoja sitten hihitelleeni Lakin etutassun ylhäälläpitämiselle. Se on varsinkin ollut noutoon ja ruutuun lähtiessään oikein heilutellut toista etujalkaansa ilmassa. Kaken olen huomannut nostelevan tassuaan aina, kun koira on innoissaan tulossa autosta ulos: huono tasapaino ja kiire ulos on aiheuttanut tätä tassun nostelua. Perusasennossa ei tassun nostamista esiinny, mutta kuikuilijaksi olen Kaken huomannut jo aikoja sitten, mutta nyt iski tajuntaan karu todellsuus näiden kuvien myötä:

Koiran puolustukseksi sanottava, että se ei oo suora. Ei se normaalisti (kai) pidä toista etutassua ylhäällä.

No jaa, on toi sisempi jalka aika ilmava "väärällä" puolellakin...
Kuikuilua havaittavissa, ja paljon. Nytpähän tiedetään, mitä treenataan, kun on ajatus "mä en tiiä, mitä mä treenaisin".

Haastan tokoilijat, varsinkin collieihmiset, ottamaan joko kotona tai treeneissä kuvan oman koiran perusasennosta - tähän lisäksi voisi liittää sen sivuprofiilikuvan, jotta huomaisi, könöttääkö koira etujalkojen päällä. Nakita kuvaajaksi puoliso, lapsi, vanhempi, treenikaveri, koiraihminen tai ota kuva kotona ajastetulla kameralla tai kuvaamalla peilin kautta. Kokovartalopeilihän on must jokaisella tokoilijalla kotona ;)

Tämän postauksen kommenteissa näkisin mielelläni linkkejä omiin postauksiin perusasennoista! :)

4 kommenttia:

 1. Minä en ottanut kuvana ja vasta aloitettiin tottis, mut otin pikku videota ku harjoiteltiin/vahvistettiin tuota perusasento käskyä, siitä näkyy eri kuvakulmista tuo asento meillä. :) https://www.youtube.com/watch?v=zbUrasiAafw

  VastaaPoista
 2. Niin pakko vielä sanoa, että itse olen huomannut tuon videoiden kuvailun kouluttaessa hyödylliseksi siltä osin, että näen itseni "toisen" näkökulmasta ja näin ollen nään myös omat virheeni ja seuraavalla kerralla kiinnitän niihin huomiota :)

  VastaaPoista
 3. Minä oikein asioikseni menin hallilla treenaamaan peilin eteen että saisin kuvan, vain huomatakseni että jätin kameran kotiin.. Noh, ehkä joku toinen päivä otetaan perusasentokuva :)

  VastaaPoista
 4. Tajusin juuri, että meistäkin otettiin vähän aikaa sitten tokoilukuvia ja kyllä, Frinikin kenottaa. Tosin niin kenotan minäkin! :D
  http://frihetawa.blogspot.fi/2015/02/its-beautiful-day-and-i-cant-stop.html
  Tuosta postauksesta löytyy kuva, kun rullaa vähän alaspäin :D

  VastaaPoista