26. helmikuuta 2015

Valjakkohiihtämässä

Käytiin collieporukalla testaamassa valjakkohiihtämistä Muuramen metsissä. Seitsemältä alkoi valjakkohiihtovuoro. Käytin Kakea jaloittelemassa, vaihdoin itselleni monot jalkaan ja lähdin käymään hieman testailemassa suksia. Aiemmin olen aina hiihtänyt perinteisen suksilla, joten luistelusukset oli uutta minulle :P Nopeastihan uudet lihakset löytyi ja jalat oli pienen hiihtämisen jälkeen jo hapoilla.

Katselin hieman eka muiden menoa ja sitten kävin hakemassa Kaken paikalle. Siinä sitten annoin J:lle Kaken eka hiihdettäväksi siksi aikaa, kun laitoin itselleni sukset uusiksi jalkaan ja sauvat käteen. Hahaa, eihän siitä paljoa tullut, koska Kake jo paikalle saavuttuamme haukkui J:n pystyyn, vieraat miehet kun aina pelottavia. Hyvin kyllä tuli kohti aina, hirrrveetä kyytiä :)

Sitten lähdettiin baanalle, J hiihti edeltä vedättäen, eikä minun tarvinnut paljoa Kakea komentaa, kun se jo juoksi hullun lailla mun edellä! Ihan törkeesti löyty siis potkua! Takaisin päin taas kavereiden luo mentiin kahta kauheemmin, ja sain oikeastaan vaan jarrutella, kun koira juoks niin kovaa, että meikäläistä hirvitti... :P

Hyvillä mielin siis saatiin testattua uusia valjaita ja suksia! Siihen sitten loppuun tuli vielä joku nainen äkäiseen äänensävyyn valistamaan meitä valjakkohiihtovuoron säännöistä, miten siellä ladulla koiralliset väistää normihiihtäjiä ja laduilla mennään vain yhteen suuntaan ja pälä pälä... Kehotti sitten meitä siirtymään ns. alaladulle - siis ladulle, joka oli pilkkopimeä?! Oltiin vähän porukalla ihmeissämme, sillä ne muutamat (!) hiihtäjät, jotka sattuivat meidän porukan ohi menemään, eivät joutuneet mitenkään väistämään meitä, eivät edes jarruttamaan!

Missäköhän sitä sais testata valjakkohiihtoa kunnon laduilla, ilman kenenkään nillittämistä, jos ei edes valjakkohiihtovuorolla :| ?!

2 kommenttia:

  1. Koiralatuja on kyllä aivan liian vähän. Täälläkin ihan vain joku pieni pelto missä voi hiihtää koiran kanssa. Eipä oikein inspiroi edes kokeilemaan, jos vaihtoehtona on mennä jotain pientä pätkää ympäri. Normihiihtäjille taas on latua kilometritolkulla.

    VastaaPoista
  2. ^Tämä. Vielä kun ei ole autoa niihinkään ei pääse.
    Tänä vuonna käytiin aina yö myöhään ladulla, siinä luisteluhiihtoladulla. Lunta nyt muutenkin oli kauheen huonosti niin tyydyttiin juoksemaan :P

    VastaaPoista