4. huhtikuuta 2017

Ekaa kertaa agivalmennuksessa

Javan kanssa päästiin aloittamaan agility ohjatusti viikkovalmennusryhmässä. Jee! Otin meille missioksi tehdä eka rataa ja jotain teknisiä juttua opettaa koiralle, toisella kierroksella sitten tehtäisiin rengasta tai kysyisin hyppytekniikka-asioista.


Valkoinen 1-2 oli juttu, mitä ensiksi tehtiin. Nelosputken väärä päähän oli todella houkuttelevasti edessä, joten lukituksen purku ja käden pitäminen oli tärkeä, jotta koira ohjautuu oikeaan paikkaan. Tämän jälkeen siirryttiin tekemään "mustia numeroita" (jotka oikeasti oli valkoisia, mutta putken jälkeen oli rengas, jota en ottanut piirustukseen mukaan, siksi eriväriset numerot, eri tehtävä). Seiskaesteelle opetettiin niistoa, Java hiffasi asian. Sitten tauko.

Väsynyt vuffe treenin jälkeen.
Tauon jälkeen pohdin, josko pitäisi opettaa maksikorkuinen rengas, mutta päädyttiin hetken keskustelun jälkeen kokeilemaan hyppykorkeuden treenaamista 6-6-9 -hyppytekniikkatreenillä. Ekalla kierroksella korkeudet oli 40cm Javalle, ja Julia katsoi Javan tekniikan. Kotiläksyinä syvien selkälihasten vahvistamista, sillä koira ei jaksa ponnistaa, vaan 45cm korkeilla rimoilla ei käytä selkäänsä. Fyssarille siis jumppaohjeita hakemaan, lisäksi minulla oli tarkoitus käyttää molemmat koirat hierottavana pitkän liukastelujakson jälkeen. Mutta tuntuupa hyvältä päästä treenaamaan!

Vielä treenin päälle Java pääsi lenkkeilemään Kuje-kaverin kanssa tunniksi metsään. Neiti kyllä näytti ihan siltä, että se olisi arvostanut enemmän kotiin ja nukkumaan pääsyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti