9. toukokuuta 2017

Tiivistykset viime viikkojen agivalkoista

Javan kanssa ollaan käyty nyt kuukausi Julian treeneissä Haukkuvaarassa. Muutamia huomioita ollaan tehty:

- Koiralle mielentilan työstäminen tehdään nyt kunnolla. Hetsataan vähän (tai paljon) ennen estettä, palkkaaminen tapahtuu kun koira laukkaa kovaa. Lelupalkkaus, kaikki syötävä laskee virettä. Lyhyet radanpätkät, jotta vire pysyy hyvänä.

- Muutamien opetettavien ohjausten opettaminen vahvistaminen: takaakierto ja saksalainen. Merkkauksen lukitseminen.

- Koiralla selkeä idea pysäytyskontakteista, jatketaan kovempaan ohjaajahäiriöön (makaamista, lattian hakkaamista käsillä) ja pyritään suoristamaan koira (ainakin A-esteellä) targetin avulla.

- Kepit 12kpl menee hyvin, seuraavaksi ohjauskulmat 4kpl kepeillä vahvistukseen ja linkittämiset keppeihin (hypyn kautta kepeille tai keppien jälkeen hyppy). Eri treenikerralla treenataan nopeutta.

- Ohjaaja opettelee ohjaamaan: valssissa kädet ei retroile (kädet alhaalla, vastakäsi mukana), välissävedossa ei peruuteta, vaan juostaan eteenpäin.

- Rytmitys: koira ei tule sen nopeampaa, mikäli ohjaaja on liikaa edellä radalla. Koiran hukkaamisen / ohjaajan esteen törmäämisen riski kasvaa.

Lelupalkkaan liittyen: yritin esitellä vinkulelua Javalle. Alkoi kuitenkin vänistä sen vinkumisen takia, luuliko se raukka sitten lelua ennemmin pennuksi, jota pitäisi hoivata. Ei suostunut leikkimään kovin hyvin, joten narulelulla mennään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti