9. elokuuta 2017

Agilitykisoja ja treenejä


Viime viikonloppuna Poppareilla oli agilitykisat, joissa toimin vastaavana koetoimitsijana. Työt vähän haittasi lauantain paikallaolemista, mutta sunnuntaina sain sitten pyöriä koko päivän ja ohjeistaa talkoolaisia. Onneksi alkaa olemaan seurassa useampi, joka on ollut kaikissa neljässä kisassa mukana, ja täten myös hommat alkavat olemaan tuttuja. Varsinkin toimistoon saatiin hyvin perehdytettyä porukkaa. Vielä pitäisi tulokset lähetellä liittoon, jonka jälkeen nämä kisat olisi taputeltu. Sunnuntaina meillä oli kaksi tuomarikokelasta (Jouni Kautto ja Mika Kangas) ja heidän kollegio, jota olivat vastaanottamassa Salme Mujunen, Kari Jalonen ja kisojen tuomarina toiminut Anne Viitanen. Molemmat läpäisivät loppukokeen ja ovat Kennelliiton vahvistusta vaille virallisia agilitytuomareita, onnea!


Java saikkuilee yhä, joten sain Santun taas lainaan agilitytreeneihin. Viime viikolla haettiin paljon yhteistä säveltä ja haettiin irtoavaa liikettä, mutta tällä viikolla niistä asioista ei ollut mitän tiedossa - vaan treenit sujuivat huikeasti! Tuntui, että Santulla oli tällä viikolla enemmän tarmoa ja vauhtia, kuin viime viikolla. Tämän viikon radalla kysyttiin paljon rytmitystä ja rytmin kohdilleen osumista. Vaikein kohta oli alla olevan piirustuksen mukainen:

Eihän se nyt vaikealta näytä, eihän?

Kepeiltä piti ensin saada koira kauempaan päähän putkea. Kyllä, tästäkin me jouduttiin neuvottelemaan muutamaan otteeseen, kuten viime viikolla renkaan jälkeen. Putken jälkeen olikin haastetta - putken linja heitti koiran muurin jälkeen aidan väärälle (eli vasemmalle) puolelle, joten koiran tullessa putkesta pitäisi kertoa, että hyppää mutkalla ja laskeudu aidan vasemmalle puolelle. Ja jotta kerkeäisit ohjaamaan vitoshypyn ilman, että koira painelee muurista ohi, tulisi olla mahdollisimman pitkällä vastaanottamassa koiraa putkesta, neloshypyn kohdilla. Kikka oli siis tässä polkaista linja muurille muurin takana, neloshypyn oikealla puolella. Tämän jälkeen matalalla oikealla kädellä vedättää linja neloshypylle ja tämän jälkeen tehdä sokkari nelos- ja vitoshyppyjen väliin. Ilokseni osasin hoitaa juoksemisen ja hoideltiin kuvio Santun kanssa heti ykkösellä, kunhan se oli päässyt oikeaan putkenpäähän keppien jälkeen!

Olin niin flow-tilassa treenien jälkeen, että pohdin jo lisenssin hankkimista ja muutamien starttien juoksemista syksyn aikana. Piirinmestikset olisi Jatilla syyskuussa, se voisi olla ihan ok suunnitelma :)

1 kommentti:

  1. This was just amazing to see the training course. We hope you all have such a wonderful time and had some good times with training. Thanks for the share. Have a fantastic rest of your day.
    World of Animals

    VastaaPoista