2. elokuuta 2017

Joskus täytyy mennä kauas nähdäkseen lähelle

Käytiinpä Santun kanssa treeneissä. Java on mielestäni ruvennut pelittämään varsin hienosti agikentällä - se lukitsee jo hienosti kauempaa ohjattuna esteitä ja pystyy irtoamaankin. Kuitenkin se on vielä nuori koira agilityssä ja jotkin asiat eivät ole kovin varmoja sillä, eikä se kestä vielä kovin pitkää rataa korkealla vireellä.

Treeneissä oli nollaratahaaste. Olin tyytyväinen, kun sain välistä treenattavaksi koiran, joka suoriutuu pidemmästäkin radasta hyvällä draivilla ja jolle on kaikki esteet jo varmoja. Kuitenkin koko homma kosahti aluksi ihan vain ohjaajan törttöilyihin.


Ohjaajan törttöilystä hyvä esimerkki oli ihan tuo alku, kolmen esteen pätkä. Liiaksi tuudittaudun siihen, että oma liike riittää viemään koiran putken väärästä päästä ohi, mutta ei, kyllähän se sinne livahtaa, kun tarjolla on. Niinpä harjoittelin lukituksen poistamista ("SANTTU!") ja pientä käsiärsykettä, jotta koira tulee käteen ja pystyin sen ohjaamaan oikeaan putkeen.

Seuraava vanha ongelma nosti päätään seiskahypylle. Santtu ei ole vahvasti irtoava, vaan lukee helposti pois päin kääntyvää liikettä ja jättää hypyn välistä mielusti. Piti vähän treenata sitäkin, että hypylle voi lähteä vähän röyhkeämmin, ohjaaja voi lähteä jo liikkumaan koiran suorittaessa vielä hyppyä. Sama probleema oli esillä, kun valssasin neloshyppyä (koira tuli vitosputkesta) ja lähdin liikkumaan muurille - Santtu tuumasi, ettei tarvitsekaan hypätä. Vahvistamisen jälkeen onnistui.

Harjoiteltiin myös takaaleikkausta 8-putki-muuri-(3-vääräpää)putki -kombolla. Santtu muutaman kerran nappasi neloshypyn ennen putkeen menoa, mutta omalla vahvalla liikkeellä ja lukituksen purkamisella sujahti koira oikeaan päähän putkea ilman hyppyä.

Treeni oli hyvä, vaikka olisin voinut saada enemmänkin aikaiseksi. Treeni herätti ajattelemaan, miten taitava oikeasti Java onkaan jo nyt - sen kanssa voisi lähteä muutamien möllikisojen kautta hyppäreille, kunhan kepit saadaan vielä oikeasti suoritusvarmoiksi!

Java on muuten toipunut tosi hyvin jo leikkauksesta. Poistin tänä aamuna haavateipin, ja haava näyttää hyvältä. Eilen en olisi muistanut antaa Javalle kipulääkettä (niin reipas se oli jo), ellen olisi aamulla katsellut kuittia ja hoito-ohjeita.


2 kommenttia:

 1. Helouu, tää nyt menee vähän ohi postauksen aiheen mutta toivottavasti ei haittaa. Jonkun aikaa on tullut teidän touhuja seurailtua ja nyt hoksasin, että asustelet Jyväskylässä (aloin itseasiassa epäillä, että ollaan saatettu jopa joskus lenkillä törmätä Kakelta vaikuttavaan collieen...) ja ajattelin kysellä, että osaisitko suositella täältä hyviä lenkki- ja kuvauspaikkoja? Jotenkin tulee aina niitä samoja reittejä pyörittyä vaikka melkein vuosi on tullut täällä jo asuttua. Harju ja rantaväylä on tuttuja mutta jos tulee mieleen muita hyviä reittejä ja kuvailuun sopivia paikkoja suht läheltä keskustaa niin saa vinkata! :)

  Meidän blogi löytyy muuten osoitteesta http://gdamncool.blogspot.fi/ saa käydä kurkkaamassa jos kiinnostaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka,

   me ei paljoa pyöritä keskustassa. Asutaan Kuokkalan puolella, joten siellä myös on meidän vakkarimaastolenkitkin :) Käyn usein kavereiden kanssa lenkillä sitten Hiihtomaassa, Kivilammella, Jyskänvuorella ja Sulunperässä.

   Poista