Blogin takanaOlen Karoliina, 23-vuotias nuori nainen, kotoisin Itä-Suomen sydämestä, Kuopiosta. Keväällä 2012 muutin Jyväskylään. Valmistuin elokuussa 2014 kokiksi ja tällä hetkellä opiskelen aineenopettajaksi Jyväskylän yliopistossa.

Koiria nuoruudessani on ollut vähän. Perheessämme oli suomenajokoira, mutta se kuoli juostuaan junan alle. Olin niin nuori silloin, ettei minulla ole koirasta kuin vain muutamia muistikuvia. Luin teini-ikäisenä paljon koirakirjallisuutta - niin romaneja, kuin opuksiakin mm. naksutinkoulutuksesta, ja siitä kai se innostus omaa koiraa kohtaan on lähtenyt kytemään. Eläinohjelmat ja varsinkin ongelmakoirakoulutusohjelmat televisiossa ovat lisänneet mielenkiintoani koiria kohtaan. Lopulta, kun elämäntilanteeni salli koiran ottamisen, aloin etsiä koiranpentua ja sattumalta päädyin Kaken kasvattajan sivuille: onnekseni huomasin, että kasvattaja asui samassa kaupungissa kuin minä! Ensin meinasin kyllä peruuttaa koko koiran ottamisen, mutta pohdin, ettei koiran omistaminen niin rankkaa voi olla, ja niin vain Kake saapui meille kymmenenviikkoisena.


Olen Kennelliiton ja Suomen Collieyhdistyksen jäsen ja toimin SCY:n Keski-Suomen alaosaston hallituksen jäsenenä sihteerinä. Toimin myös PopDog ry:n puheenjohtajana. Olen suorittanut myös koetoimitsijakurssin ja olen agilityn koetoimitsija sekä koulutusohjaaja.

Kesä 2012 Vanhamäellä, kenttäleiri (ratsuna pv-t. Kameja II), kuvan © Leni J.

Harrastan tällä hetkellä lähinnä valokuvaamista. Olen myös ratsastanut epäsäännöllisesti jo pikkulikasta lähtien, mutta allergiani ja atooppinen ihoni on rajoittanut tätä varsin tärkeää harrastusta.

Kameroista kiinnostuin muistaakseni vuonna 2005 tai 2006, jolloin hankin ensimmäisen kamerani. Nälkä kasvaa syödessä, joten päivitin kolminkertaisen zoomin omistavan kamerani uuteen, Canonin Powershotin sx110 IS:ään vuonna 2009.

Tuolla kameralla tuli tutustuttua enemmän jo järkkäripuolen säätöihin, mutta ensimmäisen järjestelmäkamerani (Nikon D3000) hankin vasta kesällä 2011. Nykyinen kokoonpanoni on Nikonin D7100, jonka keulilla nököttää yleensä Sigman 70-200mm f/2.8. Rinnalla sitten kulkee Nikkorin 50mm f/1.8 ja Nikkorin 35mm f/1.8. Kuvaan nykyään toisinaan koira- ja ratsastustapahtumissa, katso kuvia tästä linkistä.